Etusivu
Usein kysytyt kysymykset

Perususkomukset ja perusteet
Mikä on islam?
Mitä ei-muslimit sanovat islamista ja Muhammadista?
Profeettojen tarinat
Lopun ajat

Muita asioita
Muslimin luonne ja käytös
Avioliitto ja perhe
Koulutus
Luonnon ja eläinten suojelu
Terveydenhuolto
Koraanin ihmeet

Usein kysyttyä
Terrorismi ja jihad
Aishan ikä
Muhammadin moniavioisuus
Kunniamurhat
Naisten asema
Islamin suhtautuminen muihin uskontoihin
Orjuus
"Oudot" Koraanin jakeet ja hadithit

Linkit muualle
Koraani suomeksi
Hadith suomeksi
Muuta tietoa

Usein kysyttyjä kysymyksiä
Mikä on Taqiyya? Onko muslimin lupa valehdella uskonnostaan?

Sana taqiyya on arabiaa ja tarkoittaa suojautumista. Se tarkoittaa sen peittämistä ja salaamista, mihin oikeasti uskoo ja mitä ajattelee. Muslimin on sallittua kieltää uskonsa, jos pelkää muutoin tulevansa surmatuksi tai joutuvansa erityisen suureen ahdinkoon. Sen lisäksi, että islam yleensäkin kieltää valehtelun, on uskonnollisesta vakautumuksestaan valehtelu erityisen raskas synti.

Muslimi ei edes voisi antaa väärää tietoa islamista tai salata siitä mitään, koska
a) islamissa ei ole mitään salattavaa tai mitään, mitä voisi salata, koska kaikki tieto on julkista
b) käännynnäiset ovat aina tervetulleita islamiin

Koraani on selkeä ja tiukka tässä asiassa:
Jumala asetti velvollisuuden niille, jotka Pyhän kirjan saivat (juutalaisille), näin sanoen: "Teidän tulee selittää sitä ihmisille eikä salata sitä."
(Koraani 3:186)

Ne, jotka salaavat jotain Pyhästä kirjasta, joka on Jumalan Ilmoitus, ja vaihtavat sen mitättömiin arvoihin, eivät totisesti tule täyttämään vatsaansa muulla kuin tulella. Jumala ei ole puhuva heille Ylösnousemuksen päivänä eikä vapahtava heitä, vaan heitä odottaa tuskallinen rangaistus.
(Koraani 2:174)

Te saatte maistaa pahaa, koska olette estäneet toisia kulkemasta Jumalan tietä, ja teitä on kohtaava suuri rangaistus.
(Koraani 16:94)

Älkää verhotko totuutta valheella älkääkä salatko totuutta vastoin parempaa tietoanne
(Koraani 2:42)

Ja ketkä tämän jälkeen sepittävät valheita Jumalaan vedoten, ne ovat väärintekijöitä, jumalattomia.
(Koraani 3:93)

Kuka tekee suurempaa vääryyttä kuin se, joka sepittää valhetta Jumalasta tai vääristelee Hänen tunnusmerkkinsä valheeksi? Totisesti ei väärintekijöille tule hyvin käymään.
(Koraani 6:21)

Muhammad (rh) myös kertoi meille tiukkaan sävyyn:

Abu Huraira kertoi: Profeetta sanoi: "Ei ole ihmistä, joka painaa muistiin tietoa, ja sitten piilottaa sen, ilman, että Ylösnousemuksen päivänä hänet tuodaan esiin suitsittavaksi tulella."
(Sunan Ibn Majah, vol 1, kirja 1, hadith 261)

Miksi Koraani on autenttinen vain arabiaksi?

Koraani, joka on suoraa Jumalan puhetta, on autenttinen vain arabiaksi ja muun kieliset käännökset ovat tulkintoja Jumalan puheesta. Päivän viisi rukousta lausutaan arabiaksi. Tämä kummastuttaa usein ihmisiä, mutta tähän on varsin loogiset selitykset. Jos haluaisit syvällisesti tutustua jonkin runoilijan tuotantoon, tutustuisit siihen sen alkuperäiskielellä tai sitten lukisit käännöstä ottaen huomioon, että se on vain kääntäjän versio siitä, eikä sisällä kaikkia runoilijan tarkoittamia merkityksiä, sävyjä ja vivahteita. Onhan Jumala paljon enemmän kuin kukaan runoilija! Esimerkiksi Harry Potter-kirjojen suomentaja on kirjoittanut kirjan omasta käännöstyöprosessistaan. Miksi? Koska käännöksissä on aina jälki kääntäjästään, ne eivät ole sama asia kuin Potterin seikkailut alkuperäiskielellä.

Kun keskustelemme muiden kanssa, haluamme, että he ymmärtävät sanomisemme täsmälleen niin kuin sanoimme ne. Emme halua, että he luulevat meidän sanoneen vain jotain siihen suuntaan, emmekä varsinkaan halua kenenkään vääristelevän sanojamme. Meidän on siis syytä antaa Jumalalle tämä oikeus - että pidämme vain arabiankielistä Koraania kirjaimellisesti Hänen puheenaan ja siteeraamme sitä rukouksessa - koska vaadimme vastaavaa oikeutta itsellemme.

Toisekseen kieliä häviää jatkuvasti. Kielitieteen tohtori Sa'iid Asharbiiniy on sanonut, että arabian kieli on ainoa tämän vuosisadan lopulle säilyvistä kielistä. Isossa-Britanniassa tärkeimmät tutkimukset, tarkastukset, asiakirjat jne., käännetään arabiaksi, jotta ne olisivat tulevien sukupolvien luettavissa.

Rukous on hyvin keskeinen osa islamin harjoittamista. Kun muslimi voi tänä päivänä lausua omalla suullaan samoja sanoja, joita Profeetta Muhammad (rh) on lausunut eläessään ja kun suomalainen muslimi voi mennä Kiinaan ja ymmärtää, mitä kiinalaiset muslimit sanovat rukoillessaan ja siinä hetkessä todella tuntea olevansa heidän sisko tai veli, niissä hetkissä on jotain todella arvokasta.

Käyttävätkö muslimit vessapaperia?

Muslimit käyttävät vessakäyntien jälkeen käsisuihkua tai kaatavat astiasta vettä jalkoväliin lian poistamiseksi ja käyttävät paperia vain kuivaamiseen. Tämä on hygieenisempää ja rukoillessa pitää olla mahdollisimman puhdas kaikesta liasta.

Haluaisin palata islamiin, mutta pelkään, etten voi olla täydellinen muslimi.

Ei meistä kukaan ole.

Miksi juuri islam on oikeassa?

Suunnilleen kaikki uskonnot ovat alkujaan lähtöisin oikealta Jumalalta. Ihmiset ovat vääristelleet profeettojen tuomia viestejä ja unohtaneet osia siitä ja näin ovat syntyneet lukuisat väärässä olevat uskonnot.
Vain viimeisen profeetan, Muhammadin (rh) viesti säilyi sellaisena kuin se on, sillä tänä päivänä muslimit lukevat samaa Koraania kuin mitä Muhammad (rh) lausui seuraajilleen ja seuraavat hänen sunnaansa (esimerkkiään, tapaansa tehdä asioita).